13 september, 2009

Inspiration



Så klart har man ju börjat se bilden av ett färdigt kök i Bönhuset...

I mitt huvud har det varit tegelvägg på en sida. Har alltid tyckt att den gamla tegelfasaden, alltså inte gult eller mexitegel, varit så charmig. Var i Jönköping (tror jag det var) vid vattnet där tändsticksmuséet är bl a, för länge sen. Där var hela området gamla industrilokaler i just tegel.
Gillar speciellt när de teglar en rund form ovanför fönster och dörrar. Om det sen är klassiska industrifönster med spröjs så kan man ju smälla av.


Hade väl tänkt att Lidingöluckorna skulle få göra en andra föreställning uppe i Bönhuset. Gillar det så mycket, så varför byta. Däremot hade vi kanske tänkt ha svarta bänkskivor. Vill ju ha det här köket lite murrigare i färgskalan än Arvslindans kök, som är 90% vitt...



Hittade bilder som har HELT rätt stämning i min smak. Va tycks?


För att inte tala om sovrumsväggen...


Köket är nu ritat och klart. Känns inte sååå långt borta när jag nyss hade mannen och svärfar hemma på kaffe och nybakt äppelpaj då dem stolt berättade att arbetet idag hade gått över förväntan!! Ja, då ska Ni veta att det fortfarande är stampat jordgolv i hela huset.
Ni anar inte vilket arbete dem har gjort! Det är helt otroligt vilka skickliga snickare jag har.
Just för tillfället är det alltså byte av nedersta stockraden som gäller, vilket inte är ett litet projekt!
Jag är så stolt över dem!
Nu ska det bakas och sen hoppas jag att min älskade son ramlar in snart. Trots att jag lämnade honom i fredags eftermiddag, känns det som han varit borta flera dagar. Hugaligen för att vara ifrån honom, säger jag bara. Har provat under en lång tid - och det var det värsta jag varit med om! Inget har varit så hjärtskärande. Jag är världens lyckligaste nu och det helt perfekt med varannan helg då jag och mannen kan passa på att göra annat. Både biobesök, fester och renovering passar perfekt att planera in då.
Nej, nu väntar matberedaren på att bli fylld med filmjölksdeg...
Har världens enklaste och godaste (har Ni hört det förut?!?) recept på ett supergott bröd.
Kanske ska bjuda på det...
På återseende!

3 kommentarer:

Änglarnas hus sa...

Det är fint med tegel..har själv en liten vägg av det i köket..enda nackdelen är att det är svårt att göra om , OM man tröttnar!!

Ha en trevlig kväll!
Kram Sanne

Wilma sa...

Det låter fint!
Gillar Industrilamporna och "bar stolarna" på ena bilden.

Kram!

sally bazar sa...

Kul att du hittat sally bazar i eten! Götet är en trevlig stad!Kom, Kom! Till sally bazar. Vi håller på att jobba på en nätbutik... Ditt meddelade på bloggen gav mig energi idag! Det var precis vad jag behövde. Tusen TACK! Kram Kram